USD38,85
%0.36
EURO43,37
%-0.25
CNY5,39
%0.36
GBP51,67
%-0.22
EURO/USD1,12
%-0.17
BIST9.668,36
%1.33
BTC4.054.581,37
%0.73
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IMF, Fed adımını onaylıyor

IMF, Fed adımını onaylıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yetkilisi, Küresel Ekonomik ve Suriye’deki Durumla İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

Suriye’nin Yeniden İnşası ve Ekonomik Durum:

IMF yetkilisi [Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], bugün düzenlediği basın toplantısında küresel ekonomide yaşanan gelişmeler ve özellikle Suriye’deki durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Suriye’deki devam eden krize ilişkin soruları yanıtlayan yetkili, ülkenin uzun süredir acı çektiğini vurguladı. Yetkili, "Ülkenin derin insani, sosyal ve ekonomik sorunlarını ele almaya ve Suriye ekonomisini yeniden yapılandırmaya başlaması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Ancak yetkili, son 4. Madde istişaresinden bu yana Suriye ile anlamlı bir ilişki kurulamadığını da belirtti. "Şu anda sahadaki durum son derece değişken. Ekonomik bir değerlendirme yapmak için henüz çok erken. Durumu yakından takip ediyoruz. İhtiyaç duyulduğunda ve koşullar müsait olduğunda uluslararası toplumun yeniden yapılandırmaya yönelik çabalarına destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Politikası ve Değerlendirmesi

Başlık: Fed’in Kararları Uygun Bulunuyor:

[Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından son toplantıda alınan para politikası kararlarını "uygun" bulduklarını ifade etti. Yetkili, son birkaç yıldır ABD ekonomisinin güçlü performans gösterdiğini ve özellikle dezenflasyon sürecini beklenenden daha az maliyetle yönettiğini vurguladı. Enflasyonun Fed’in politikalarıyla istenen yöntemi izlediğine dikkat çeken [Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], enflasyonun %2’lik hedefe doğru ilerlediğini belirtti.

ABD Ekonomisi ve Enflasyon Belirtileri:

Yetkili, çekirdek enflasyonun bu yıl %3’ün biraz altında tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Son dönemdeki veriler iş gücü piyasasında soğumanın sürdüğünü gösteriyor. Enflasyonun tahminlerden biraz daha yüksek olsa da, hedefe doğru ilerlemede olduğunu kaydeden [Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], belirsizliğin devam etmesi durumunda, Fed’in faiz indirimlerinin hızını ve kapsamını gelecekteki ekonomik verilere göre ayarlamasının gerekli olacağını belirtti. Yetkili, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda (Ocak 2025) bu durumun ABD ekonomisi üzerindeki etkisini detaylı bir şekilde analiz edeceklerini açıkladı.

ABD Ekonomisi’nin Küresel Etkileri:

[Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], ABD’nin dünyanın en büyük ekonomisi olduğunun altını çizerek, Fed politikalarının ve güçlü ABD ekonomisinin, dünyanın geri kalanı için olumlu sonuçlar doğuracağına inandıklarını dile getirdi.

Japonya’nın Politikaları ve Tavsiyeler:

Politika faizini sabit tutan Japonya Merkez Bankası (BoJ)’nın aldığı kararları da uygun bulduklarını belirten yetkili, politika normalleşmesini ve enflasyonun kalıcı bir şekilde hedefe dönmesini sağlamaları konusunda veriye dayalı bir para politikası izlemesi tavsiyesinde bulundu.

El Salvador ile Kredi Anlaşması:

Başlık: 1,4 Milyar Dolarlık Kredi Anlaşması:

[Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], IMF’nin El Salvador ile 1,4 milyar dolarlık bir kredi anlaşmasına varmasına değindi. Yetkili, anlaşmanın, El Salvador’un yürüttüğü Bitcoin projesinin getirdiği risklerin azaltılmasını da kapsadığını belirtti. Özel sektörün Bitcoin kullanımını gönüllülük esasına dayandıracağını belirten [Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], yetkililerin finansal erişimi ve büyümeyi destekleme çabalarını desteklediklerini vurguladı.

Kripto Varlıklar ve Riskler:

[Yüksek Düzeydeki yetkilinin adı ve unvanı], kripto varlıkların hem risk hem de fırsat sunduğunu ifade etti. "Finansal istikrar, tüketicilerin korunması ve finansal bütünlük açısından potansiyel riskler söz konusu. Bu nedenle, ülkelerin kripto varlıklarla ilgili bir politika çerçevesi oluşturması önemlidir." dedi.

IMF, Fed adımını onaylıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir